Anyák napjára készült ez a gyönyörű habkönnyű epres szív alakú torta.
Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük, majd a puha vajat az eritrittel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a ricottát a vaníliaőrleményt és a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeverékhez adjuk a sütőport és a sót, majd a tojásos keverékhez adjuk több részletben, majd a tejjel kicsit fellazítjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt kisebb méretű szív alakú tortaformába öntjük, és a megmosott feldarabolt eprekkel kirakjuk a tetejét egy kicsit bele is nyomkodhatjuk, végül a mandulaforgáccsal meghintjük. 180 C fokos sütőben 35-40 percig tűpróbáig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-7 dkg puha vaj/bio margarin/kókuszolaj
-12,5 dkg ricotta
-10 dkg eritrit
-2 tojás
-1 teáskanál sütőpor
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-csipet só
-25 dkg eper
-0,5 dl tej/növényi tej
-fél citrom reszelt héja és leve
-1 marék mandulaforgács