Édesanyám receptje alaján készült ez a finom habos kávés süti.
Elkészítés módja
A tésztához a tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízet, és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztkeveréket. Óvatosan elkeverjük, nehogy a tojás össeessen. Sütőpapírral bélelt 15×25 cm-es tepsibe öntjük és 180 C fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejjel elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk az eritritet és sűrűre főzzük. A kész pudingot letakarjuk egy folpackkal, hogy a teteje ne száradjon ki, vagy folyamatosan robotgéppel keverjük. A tejszínt habbá verjük és a kihűlt pudinngal összekeverjük. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk és betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Szeletelés előtt meghintjük darált kávéval, amit rászitálunk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-3 tojás
-5 evőkanál eritrit
-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1,5 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor
-1 teáskanál sütőpor
-5-6 evőkanál víz
a krémhez
-1,5 cs vaníliás pudingpor főzhető
-4 evőkanál eritrit
-1 evőkanál Éden Eritvia négyszeres édesítő
-5 dl tej/növényi tej
-2,5 dl tejszín/cocomas
a tetejére darált szitált kávé