Kávés szelet Zelleitündi módra

Édesanyám receptje alaján készült ez a finom habos kávés süti.

Elkészítés módja

A tésztához a tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízet, és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztkeveréket. Óvatosan elkeverjük, nehogy a tojás össeessen. Sütőpapírral bélelt 15×25 cm-es tepsibe öntjük és 180 C fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejjel elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk az eritritet és sűrűre főzzük. A kész pudingot letakarjuk egy folpackkal, hogy a teteje ne száradjon ki, vagy folyamatosan robotgéppel keverjük. A tejszínt  habbá verjük és a kihűlt pudinngal összekeverjük. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk és betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Szeletelés előtt meghintjük darált kávéval, amit rászitálunk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-3 tojás

-5 evőkanál eritrit 

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1,5 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor 

-1 teáskanál sütőpor

-5-6 evőkanál víz

a krémhez

-1,5 cs vaníliás pudingpor főzhető

-4 evőkanál eritrit 

-1 evőkanál Éden Eritvia négyszeres édesítő

-5 dl tej/növényi tej

-2,5 dl tejszín/cocomas

a tetejére darált szitált kávé

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.