Epres túró torta gluténmentesen Zelleitündi módra

   

Könnyű túrós sütemény eperrel, vékony piskótaréteggel.

Elkészítés módja

Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a lisztkeveréket óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt a piskóta, lehúzzuk a sötőpapírt az aljáról, majd visszatesszük a kapcsos tortaformába, de jobb ha tortagyűrűt teszünk rá. A krémhez a túrót az édesítőkkel a vaníliaőrleménnyel és a citrom levével és héjával elkeverjük. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt pedig habbá verjük. A lapzselatinokat kicsavarjuk 1-2 evőkanál forró vízben felolvasztjuk, és a túróhoz keverjük, végül a tejszínt is óvatosan hozzáforgatjuk. Az eprek egy részét megmossuk felkockázzuk és a krémhez adjuk. Félbevágott eprekkel kirakjuk a tortaforma szélét szorosan a vágott felével kifelé, majd a finom túrókrémet rákanalazzuk a piskóta tetejére. Tetszés szerint díszítjük a tetejét félbevágott eperrel. 3-4 órára a hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, de az egy éjszaka még ideálisabb. A tortaformát körbevágjuk óvatosan, hogy a torta szélén lévő eprek ne sérüljenek, majd a tortát tálra helyezzük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-3 tojás

-3 evőkanál eritrit

-3 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék

a krémhez

-50 dkg laktózmentes krémtúró

-6 dl laktózmentes tejszín

-10 db lapzselatin

-50 dkg eper

-kávéskanál vaníliíőrlemény vagy vanília kivonat

-fél citrom leve és reszelt héja

-3 dkg eritrit

-3 dkg eritvia négyszeres édesítő

a díszítéshez eper

Ha tetszett a recept és szeretnél a legfrissebbekről értesülni, akkor az alábbi linken tudsz feliratkozni: https://zelleitundi.hu/feliratkozas/

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük