Gluténmentes pizza margherita ruccolával Zelleitündi módra

   

Gluténmentes pizza margherita ruccolával, grillezett articsókával, fokhagymás chilis olívaolajjal.

A Youtube csatornámon itt lehet megnézni lépésről-lépésre az elkészítését.

Elkészítés módja

A lisztkeverékeket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az élesztőt elmorzsoljuk a sót hozzáadjuk, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passatát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vízet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 230 C fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, és a tetejére mozarella kerül. Néhány friss bazsalikom levelet és félbevágott koktél paradicsomot teszünk rá és a grillezett articsókát. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 3-4 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Ráhalmozzuk a ruccolát, megszórjuk parmezán forgácsokkal, és nyakon öntjük a fokhagymás chilis olívaolajjal. (a fokhagymát vékony lapocskákra szeleteljük, a chili paprikát felkarikázzuk és az olívaolajba tesszük) Fantasztikus ízélmény meglátjátok!


Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú általános lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-10 dkg Zellei Tündi ropogós héjú keyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1 dkg friss gluténmentes élesztő vagy 1 teáskanál szárított élesztő
– fél teáskanál himalája só
-1 evőkanál olívaolaj
-260 g langyos víz

a paradicsomszószhoz
-3 dl passata
-só, bors
-2 evőkanál olívaolaj
-1 kis csokor friss bazsalikom

 a feltéthez
-mozzarella
 -friss bazsalikomlevél
-koktél paradicsom
-ruccola
-parmezán forgácsok
-grillezett articsóka olívaolajban eltéve

a fokhagymás chilis olívaolajhoz

-olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 db chili

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük