Anyák napi szív tortát készítettem Édesanyámnak, Tóth Csilla csodás süteménye alapján.
Elkészítés módja
Először a tésztát készítjük el! Az egész tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot az olívaolajat és a citrom frissen facsart levét. A lisztkeveréket a sütőporral és a sóval elkeverjük és óvatosan a tojásos masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt szív alakú torta formába simítjuk a tésztát. Majd gyorsan elkészítjük a krémet is, ami majd a tészta tetejére kerül, majd úgy együtt lesz megsütve.
A krém is nagyon egyszerű, a túrót az édesítőkkel a vaníliával és a citrom reszelt héjával és levével elkeverünk, majd az egész tojásokat egyenként hozzáadjuk, végül a mascarponéval szép homogénre keverjük a krémünket. A tészta tetejére halmozzuk óvatosan a mascarponés krémet, és szépen elsimítjuk a tetején, majd megmosott kettévágott eprekkel kirakjuk a tetejét tetszőlegesen. 180 C fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg teljesen kihűl, majd szeletelhetjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 tojás
-7 dkg joghurt
-5 dkg eritrit
-1 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-30 g olívaolaj
-1,5 tk sütőpor
-csipet himalája só
-1 evőkanál frissen facsart citromlé
a krémhez
-25 dkg házi túró
-25 dkg mascarpone
-fél citrom reszelt héja és leve
-5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 tk vanilíaőrlemény
-2 tojás