Epres túrós mascarponés torta Zelleitündi módra

   

Anyák napi szív tortát készítettem Édesanyámnak, Tóth Csilla csodás süteménye alapján.

Elkészítés módja

Először a tésztát készítjük el! Az egész tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot az olívaolajat és a citrom frissen facsart levét. A lisztkeveréket a sütőporral és a sóval elkeverjük és óvatosan a tojásos masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt szív alakú torta formába simítjuk a tésztát. Majd gyorsan elkészítjük a krémet is, ami majd a tészta tetejére kerül, majd úgy együtt lesz megsütve.

 A krém is nagyon egyszerű, a túrót az édesítőkkel a vaníliával és a citrom reszelt héjával és levével elkeverünk, majd az egész tojásokat egyenként hozzáadjuk, végül a mascarponéval szép homogénre keverjük a krémünket. A tészta tetejére halmozzuk óvatosan a mascarponés krémet, és szépen elsimítjuk a tetején, majd megmosott kettévágott eprekkel kirakjuk a tetejét tetszőlegesen. 180 C fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg teljesen kihűl, majd szeletelhetjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-2 tojás

-7 dkg joghurt

-5 dkg eritrit

-1 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-30 g olívaolaj

-1,5 tk sütőpor

-csipet himalája só

-1 evőkanál frissen facsart citromlé

a krémhez

-25 dkg házi túró

-25 dkg mascarpone

-fél citrom reszelt héja és leve

-5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-1 tk vanilíaőrlemény

-2 tojás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük