Íróval készült mini bagettek, amik olyan finomak lettek, hogy ellenállhatatlanok. 100g kész mini bagettben 25,7 g szénhidrát van.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalóval együtt közepesen lágy kelt tésztát gyúrúnk. Ha szükséges még egy kis folyadék, akkor tehetünk hozzá. Jól ki kell dolgozni a tésztát, hogy szép sima legyen, majd egy kelesztőtálban vagy konyharuhával letakarva 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formálunk belőlük. Pár perc pihentetés után hosszúkás alakúra kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, enyhén lisztezett felületen. Tehát nem kerek, hanem egy ovális hosszúkás tésztát kapunk, amit hosszában kettéhajtunk (a kettéhajtás után kb. 5 cm széles tésztát kall kapjunk), majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a mini bagetteket, majd 15-20 perc pihentetés után 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-35 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékek kelt tésztákhoz
-2 dkg élesztő
-0,5 dl olívaolaj
-1,4 dl víz
-1,4 dl író
-1 teáskanál himalája só
-1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, ha a diétánkba nem fér bele elhagyható