Mini bagettek Zelleitündi módra

Íróval készült mini bagettek, amik olyan finomak lettek, hogy ellenállhatatlanok. 100g kész mini bagettben 25,7 g szénhidrát van.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket az élesztővel elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalóval együtt közepesen lágy kelt tésztát gyúrúnk. Ha szükséges még egy kis folyadék, akkor tehetünk hozzá. Jól ki kell dolgozni a tésztát, hogy szép sima legyen, majd egy kelesztőtálban vagy konyharuhával letakarva 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formálunk belőlük. Pár perc pihentetés után hosszúkás alakúra kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, enyhén lisztezett felületen. Tehát nem kerek, hanem egy ovális hosszúkás tésztát kapunk, amit hosszában kettéhajtunk (a kettéhajtás után kb. 5 cm széles tésztát kall kapjunk), majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a mini bagetteket, majd 15-20 perc pihentetés után 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-35 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékek kelt tésztákhoz 

-2 dkg élesztő

-0,5 dl olívaolaj

-1,4 dl víz

-1,4 dl író

-1 teáskanál himalája só 

-1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, ha a diétánkba nem fér bele elhagyható 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.