Erdei gombás barna rizotto Zelleitündi módra

   

Nagyon szeretem a rizottót, de a fehér rizs sajnos gyorsan felszívódó szénhidrát, így barnarizsből kézsítettem el, hogy egészséges legyen.

Elkészítés módja

Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát és mehet rá a megmosott barnarizs is. Kicsit pirítjuk, aztán az előzőleg beáztatott, jól átmosott erdei gombát is rádobjuk. Először a fehér borral öntjük fel, majd folyamatosan a húslevessel utánpótoljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Mivel a barna rizsnek több idő kell, mint a fehér rizotto rizsnek, így egy kicsit fedő alatt is párolni kell kb 15 percet. Ha már elég puhák a rizsszemek, akkor a végén hozzátesszük a vajat, ami még krémesebbé teszi. Elkeverjük és a parmezánt is hozzáreszeljük.

Azonnal tálaljuk, a tetejére reszelt parmezán kerül. Díszítésnek pedig egy kis petrezselyem.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg barna risotto rizs

-1 doboz szárított erdei gombakeverék

-pici olíva olaj

-1 kis fej hagyma

-2-3 gerezd fokhagyma

-2 dl száraz fehér bor

-1,5 l húsleves

-só, bors

-6 dkg vaj

-parmezán sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük