Nagyon szeretem a rizottót, de a fehér rizs sajnos gyorsan felszívódó szénhidrát, így barnarizsből kézsítettem el, hogy egészséges legyen.
Elkészítés módja
Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát és mehet rá a megmosott barnarizs is. Kicsit pirítjuk, aztán az előzőleg beáztatott, jól átmosott erdei gombát is rádobjuk. Először a fehér borral öntjük fel, majd folyamatosan a húslevessel utánpótoljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Mivel a barna rizsnek több idő kell, mint a fehér rizotto rizsnek, így egy kicsit fedő alatt is párolni kell kb 15 percet. Ha már elég puhák a rizsszemek, akkor a végén hozzátesszük a vajat, ami még krémesebbé teszi. Elkeverjük és a parmezánt is hozzáreszeljük.
Azonnal tálaljuk, a tetejére reszelt parmezán kerül. Díszítésnek pedig egy kis petrezselyem.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg barna risotto rizs
-1 doboz szárított erdei gombakeverék
-pici olíva olaj
-1 kis fej hagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
-2 dl száraz fehér bor
-1,5 l húsleves
-só, bors
-6 dkg vaj
-parmezán sajt