Mennyei pite erdei gyümölcsökkel, akár gluténmentesen is elkészíthetjük.
Elkészítés módja
A puha vajat habosra keverjük az eritrittel és az 1:4 édesítővel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is habosra keverjük. Fontos hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Végül a lisztkeveréket is hozzákeverjük és azzal együtt magas fokozaton habkönnyű tésztává keverjük. 4 db kivajazott kb 8-10 cm-es kivehető aljú pite formába kanalazzuk a tésztát, és ráhelyezzük az erdei gyümölcsöket. Megszórjuk egy kis kókuszcukorral esetleg kakaóbab törettel és szeletelt mandulával. 180 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük tűpróbáig.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez vagy Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-10 dkg puha vaj
-8 dkg eritrit
-2 dkg 1:4 édesítő
-2 egész közepes tojás
-fél citrom reszelt héja és leve
-1 teáskanál vaníliakivonat
-20 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
-kókuszcukor vagy kakaóbab töret
-szeletelt mandula