Erdei gyümölcsös pite Zelleitündi módra

   

Mennyei pite erdei gyümölcsökkel, akár gluténmentesen is elkészíthetjük.

Elkészítés módja

A puha vajat habosra keverjük az eritrittel és az 1:4 édesítővel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is habosra keverjük.  Fontos hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Végül a lisztkeveréket is hozzákeverjük és azzal együtt magas fokozaton habkönnyű tésztává keverjük. 4 db kivajazott kb 8-10 cm-es kivehető aljú pite formába kanalazzuk a tésztát, és ráhelyezzük az erdei gyümölcsöket. Megszórjuk egy kis kókuszcukorral esetleg kakaóbab törettel és szeletelt mandulával. 180 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük tűpróbáig. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez vagy Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

-10 dkg puha vaj

-8 dkg eritrit

-2 dkg 1:4 édesítő

-2 egész közepes tojás

-fél citrom reszelt héja és leve

-1 teáskanál vaníliakivonat

-20 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)

-kókuszcukor vagy kakaóbab töret

-szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük