Fehércsokis-kávés cantuccini Zelleitündi módra

   

Különleges cantuccini kávéval és fehér csokival, mandulával megbolondítva.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat a vanília kivonatot és az instant kávét. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztkeveréket, végül a durvára vágott fehér csokit és a mandulát. Tésztát gyúrunk belőle, ha kicsit száraznak találjuk tegyünk hozzá egy kis tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta, amiből két hosszúkás rudat formázunk, amiket kissé lelapítunk. 170 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből és 30 percet pihentetjük, majd átlósan 1 cm-es széles szeleteket vágunk belőle, amiket visszateszünk a tepsire és még kb. 7-10 percig sütünk 150 C fokon. Így lesz igazán ropogós ez a fajta keksz. Dobozban tárolva sokáig eláll. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-10 dkg durvára vágott mandula
-10 dkg cukormentes fehér csokoládé
-5 dkg vaj/bio margarin
-1 evőkanál instant cukrozatlan kávé
-10 dkg eritrit 
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-2 tojás
-fél evőkanál sütőpor
-1 teáskanál só
-1 teáskanál vanília kivonat

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük