Különleges cantuccini kávéval és fehér csokival, mandulával megbolondítva.
Elkészítés módja A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat a vanília kivonatot és az instant kávét. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztkeveréket, végül a durvára vágott fehér csokit és a mandulát. Tésztát gyúrunk belőle, ha kicsit száraznak találjuk tegyünk hozzá egy kis tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta, amiből két hosszúkás rudat formázunk, amiket kissé lelapítunk. 170 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből és 30 percet pihentetjük, majd átlósan 1 cm-es széles szeleteket vágunk belőle, amiket visszateszünk a tepsire és még kb. 7-10 percig sütünk 150 C fokon. Így lesz igazán ropogós ez a fajta keksz. Dobozban tárolva sokáig eláll. Bevásárlólista/hozzávalók -20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -10 dkg durvára vágott mandula -10 dkg cukormentes fehér csokoládé -5 dkg vaj/bio margarin -1 evőkanál instant cukrozatlan kávé -10 dkg eritrit -1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -2 tojás -fél evőkanál sütőpor -1 teáskanál só -1 teáskanál vanília kivonat |