Meggyes-kakaós kevert süti Zelleitündi módra

A kakaó és a meggy nagyon szeretik egymást egy finom süteményben.

Elkészítés módja

Az édesítőket a puha vajjal vanília kivonattal és a rummal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és tovább keverjük, ezután a joghurtot és a tejfölt is belekeverjük. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a kakaóport a sütőport és a sót, és alaposan összekeverjük, végül a vajas tojásos keverékhez adjuk. Szép habosra kikeverjük pár perc alatt a kakós keveréket, ha esetleg túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici tejet adhatunk hozzá. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük a meggy szemeket. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-3,5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor 

-10 dkg eritrit 

-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 teáskanál vanília kivonat

-1 evőkanál rum

-egy csipet só

-15 dkg vaj

-1 dl tejföl

-1 dl joghurt

-2 tojás

-1 cs sütőpor

-35 dkg magozott fagyasztott meggy

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.