A kakaó és a meggy nagyon szeretik egymást egy finom süteményben.
Elkészítés módja
Az édesítőket a puha vajjal vanília kivonattal és a rummal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és tovább keverjük, ezután a joghurtot és a tejfölt is belekeverjük. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a kakaóport a sütőport és a sót, és alaposan összekeverjük, végül a vajas tojásos keverékhez adjuk. Szép habosra kikeverjük pár perc alatt a kakós keveréket, ha esetleg túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici tejet adhatunk hozzá. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük a meggy szemeket. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-3,5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor
-10 dkg eritrit
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 evőkanál rum
-egy csipet só
-15 dkg vaj
-1 dl tejföl
-1 dl joghurt
-2 tojás
-1 cs sütőpor
-35 dkg magozott fagyasztott meggy