Túrós pite málnalekvárral Zelleitündi módra

Csodás párosítás a túró és a málnalekvár egy finom pitében összesütve.

Elkészítés módja

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig elkészítjük a málnalekvárt és a túrókrémet. A lekvárhoz a málnát az édesítővel felforraljuk, kicsit besűrítjük, majd hozzáadjuk a pektint, amivel elkeverjük. Pár percet még forraljuk és kész. A túrókémhez a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját az édesítőt a vanília kivonatot és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéket habbá verjük és a túrókrémhez forgatjuk óvatosan. A tésztát kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk fél cm vastagra. Kisebb kivehető aljú pite formákba a tésztát belenyomkodjuk, majd a túrókrémmel megtöltjük és a málna lekvárral megkenjük. Végül a pite tetejét befedjük a tésztával, aminek a közepét egy szívecske formával kiszúrtunk. Három kis piténk lesz belőle. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-12,5 dkg vaj/bio margarin

-3 evőkanál tejföl

-csipet só

-3 dkg eritrit 

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-fél citrom reszelt héja

-1 kávéskanál sütőpor

-1 késhegynyi szódabikarbóna

-2 tojássárgája

a cukormentes málnalekvárhoz

-20 dkg fagyasztott málna

-2 dkg 1:4 édesítő

-2 kávéskanál pektin

a túrókémhez

-25 dkg házi túró

-2 tojás szétválasztva

-vaníliakivonat

-fél citrom reszelt héja

-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.