Csodás párosítás a túró és a málnalekvár egy finom pitében összesütve.
Elkészítés módja
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig elkészítjük a málnalekvárt és a túrókrémet. A lekvárhoz a málnát az édesítővel felforraljuk, kicsit besűrítjük, majd hozzáadjuk a pektint, amivel elkeverjük. Pár percet még forraljuk és kész. A túrókémhez a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját az édesítőt a vanília kivonatot és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéket habbá verjük és a túrókrémhez forgatjuk óvatosan. A tésztát kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk fél cm vastagra. Kisebb kivehető aljú pite formákba a tésztát belenyomkodjuk, majd a túrókrémmel megtöltjük és a málna lekvárral megkenjük. Végül a pite tetejét befedjük a tésztával, aminek a közepét egy szívecske formával kiszúrtunk. Három kis piténk lesz belőle. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-12,5 dkg vaj/bio margarin
-3 evőkanál tejföl
-csipet só
-3 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-fél citrom reszelt héja
-1 kávéskanál sütőpor
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-2 tojássárgája
a cukormentes málnalekvárhoz
-20 dkg fagyasztott málna
-2 dkg 1:4 édesítő
-2 kávéskanál pektin
a túrókémhez
-25 dkg házi túró
-2 tojás szétválasztva
-vaníliakivonat
-fél citrom reszelt héja
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő