Feketeerdő tekercs Zelleitündi módra

   

A feketeerdő torta gyors és egyszerű változata, cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat óvatosan beleforgatjuk. 180 C fokos sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a piskótát konyharuhára borítjuk, egy pár percet várunk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és még a langyos piskótát a konyharuhával együtt feltekerjük, míg ki nem hűl.

A krémhez a tejszínt az édesítővel a vaníliaőrleménnyel és a habfixálóval habosra keverjük. A piskótát kitekerjük és rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk a meggyet és újra feltekerjük. A maradék tejszínnel a piskótatekercs külselyét is megkenjük, végül étcsokoládé forgáccsal díszítjük.

Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, aztán szeleteljük és ízlés szerint málna fagyival tálaljuk! 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskóta tekercshez

-5 egész tojás

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-1 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor 

-5 evőkanál eritrit 

a krémhez

-3 dl növényi tejszín vagy tejszín

-1 teáskanál vanílaőrlemény

-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 habfixáló

-20 dkg meggy (mélyhűtött is lehet)

a tetejére cukormentes étcsokiforgács min. 70%-os

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük