A feketeerdő torta gyors és egyszerű változata, cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat óvatosan beleforgatjuk. 180 C fokos sütőben sütőpapírral kibélelt tepsiben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a piskótát konyharuhára borítjuk, egy pár percet várunk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és még a langyos piskótát a konyharuhával együtt feltekerjük, míg ki nem hűl.
A krémhez a tejszínt az édesítővel a vaníliaőrleménnyel és a habfixálóval habosra keverjük. A piskótát kitekerjük és rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk a meggyet és újra feltekerjük. A maradék tejszínnel a piskótatekercs külselyét is megkenjük, végül étcsokoládé forgáccsal díszítjük.
Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, aztán szeleteljük és ízlés szerint málna fagyival tálaljuk!
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskóta tekercshez
-5 egész tojás
-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor
-5 evőkanál eritrit
a krémhez
-3 dl növényi tejszín vagy tejszín
-1 teáskanál vanílaőrlemény
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 habfixáló
-20 dkg meggy (mélyhűtött is lehet)
a tetejére cukormentes étcsokiforgács min. 70%-os