Elkészítés módja Először a krémet készítjük el, mivel annak ki kell hűlnie. A tojások sárgáját az eritritollal és a lisztkeverékkel csomómentesre keverjük, belereszeljük a citrom héját, majd a forrásban lévő tejbe keverjük, és folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük. Végül a vajat is elkeverjük benne. Egy folpackot teszünk a krém tetejére szorosan, hogy ne bőrösödjön meg, és kihűtjük. A tésztához a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Omlós tésztát gyúrunk belőle, amit folpackba csomagolva a hűtőben pihentetünk egy órát. A tésztát két részre osztjuk, úgy hogy az alsó rész nagyobb legyen, mivel a tortának lesz pereme is. Egy 22 cm-es tortaformához megfelelő nagyságú, kör alakú tésztát nyújtunk, folyamatos lisztezéssel, hogy ne ragadjon le a tészta. A vastagsága körülbelül fél centiméteres legyen. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük a kinyújtott tésztát, és rásimítjuk a kihűlt krémet. Majd a másik tésztát is kinyújtjuk, és óvatosan a krém tetejére helyezzük és összenyomkodjuk a széleket. A vízbe áztatott fenyőmagokkal megszórjuk és 180 C fokra előmelegített sütőbe, 40-45 perc alatt készre sütjük. Eritritporral díszítjük. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -25 dkg Zellei Tündi Csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -7 dkg vaj -7 dkg eritritol -csipet só -fél csomag sütőpor -1 tojássárga -fél citrom reszelt héja a krémhez -5 tojássárga -10 dkg eritritol -5 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -4 dl tej -1 citrom reszelt héja -1 evőkanál vaj fenyőmag a tetejére |