Flódni Zelleitündi módra

   

Életem első flódnija. Már nagyon régóta szerettem volna megsütni. Most végre megtörtént és álom finom lett. Közben a gyönyörű hóvirágom is kinyílt.

Elkészítés módja

A tésztához a lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal az eritrittel, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát a sót, majd a tojás sárgájával és a vízzel gyúrható tésztát készítünk belőle. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük addig, amíg a töltelékeket elkészítjük. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd megpároljuk a microban pár perc alatt. Jól kinyomkodjuk, majd ízesítjük az eritrittel és a fahéjjal. A mák tölteléket is elkészítjük, vagyis a darált mákot az összes hozzávalóval együtt összekeverjük. A dió tölteléknél ugyanígy teszünk. A tésztát öt részre osztjuk, majd szép vékonyra kinyújtjuk az első részt. Kocka alakú 20X20 cm-es kisebb tepsibe tesszük az alsó lapot, majd jöhet rá a mák töltelék, ismét jöhet a vékonyra kinyújtott tészta, majd az alma töltelék, megint a kinyújtott tészta, aztán a dió töltelék, tészta, majd a szilvalekvár jó vastagon, végül az utolsó kinyújtott tésztalap. Villával sűrűn megszurkáljuk a tetejét, megkenjük a felvert tojással és 160 C fokon 2 óra alatt készre sütjük. Ellenőrizzük, hogy biztosan átsült-e. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor helyeezünk  a tetejére egy alufóliát vagy sütőpapírt. Ha teljesen kihűlt csak akkor vágjuk fel. Aztán fogyaszthatjuk. Egy szelet bőven elég, mert laktató sütemény tele minden földi jóval.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-12,5 dkg vaj

-5 dkg eritrit

-1 tojás sárgája

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-csipet só

-annyi víz hogy összeálljon a tészta

az alma töltelékhez

-4 db idared alma

-3 dkg eritrit

-1 kávéskanál őrőlt fahéj

a mák töltelékhez

-12 dkg darált mák

-3 dkg eritrit porrá őrőlve

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-fél citrom reszelt héja

-3 dkg apró arany mazsola

-annyi tej vagy víz, hogy összeálljon a töltelék

a diótöltelékhez

-17,5 dkg darált dió

-3 dkg eritrit porrá őrőlve

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-fél citrom reszelt héja

-3 dkg apró arany mazsola

-annyi tej vagy víz, hogy összeálljon a töltelék

-házi cukormentes szilvalekvár

a kenéshez

-1 tojás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük