Gluténmentes házi tészta Zelleitündi módra

   

Elkészítettem egy házi készítésű tésztát gluténmentesen a barátnőmnek. Azt mondta könnyű volt a tészta kifőzés után és mennyei finom. 🙂 Káposztás tésztát készített belőle.

Elkészítés módja

A frissen készült házi tésztához az egész tojásokat enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és síma tésztává gyúrjuk. Ha szükséges gyúrás közben még adhatunk hozzá lisztkeveréket. Majd pár percig letakarva pihentetjük és újra átgyúrjuk a tésztát, ezt kétszer ismételjük meg, hogy finom sima tésztát kapjunk. Nylon zacskóba tesszük és 10 percet pihentetjük. A tésztagombócot négy részre vágjuk, meglisztezzük a felületét és tésztagéppel kinyújtjuk több fázisban, majd derelye vágóval vagy a tésztagép tagliatelle készítőjével csíkokra vágjuk. Ha nincs tésztagépünk, akkor lisztezett deszkán szép vékonyra kinyújtjuk, majd formázzuk. Ebből a mennyiségből 250 g tészta lesz. Forró lobogó sós vízben 7-10 perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. Tetszés szerinti mártással tálaljuk. Ha nem szeretnénk azonnal felhasználni, akkor meg is száríthatjuk, vagy a legjobb ötlet a lefagyasztás. Az éttermekben is a frissen készült tésztát mélyhűtve tárolják, majd ha szükség van rá, kifőzik és már kész is a frissen készült házi tészta.100g friss tésztában kifőzés előtt 29g CH van.

Hozzávalók/bevásárlólista a tésztához

-3 extra sárga tanyasi tojás
-21 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g (itt vásárolható meg)

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük