Frittelle olasz karneváli fánk Zelleitündi módra

   

Az olaszok karneváli fánkja, nagyon finom a fenyőmagtól, ráadásul szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

Az élesztőből egy kis fruktózzal, vízzel és lisztkeverékkel (a kimért mennyiségből) kovászt készítünk. Ha felfutott hozzáöntjük a lisztkeverékhez, beletesszük a többi hozzávalót, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól formázható, lágy tésztát kapjunk. Kétszeresére kelesztjük, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, pár percet még pihentetjük, majd forró olajban kisütjük. Nyírfaporcukorral vagy fruktózból készült porcukorral, estleg olvasztott étcsokoládéval tálaljuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-70 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz/süteményekhez 
-10 dkg eitrit 
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-1 csipet fruktóz (az élesztőgombák beindításához) elhagyható 
-8 dkg fenyőmag
-4 dkg élesztő
-10 dkg mazsola
-pici himalája só 
-5-6 dl langyos víz, annyi hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk
-olaj a sütéshez
-a tálaláshoz porrá őrőlt eritrit

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük