Állíthatom hogy ez a legfinomabb sajtos rúd, amit valaha ettem és készítettem. A vajtól és a kétféle túrótól csodásan ropogós és ízes, ráadásul szénhidrátcsökkentett.
Elkészítés módja
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órát a hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk 1 cm-es vastagságúra, majd a szokásos módon felvágjuk, hosszú csíkokra derelyevágóval. Megkenjük a tojással, megszórjuk a sajttal, majd 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-12,5 dkg tehéntúró
-12,5 dkg juhtúró
-25 dkg vaj
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 teáskanál só
-1 cs sütőpor
a tetejére
-1 tojás
-reszelt sajt