Málnás ricotta mousse torta Zelleitündi módra

   

Mennyei ricotta mousse tortácska málnával és ropogós kekszréteggel.

Elkészítés módja

Egy adag Málnás kekszet sütünk cukor nélkül Zellei Tündi süteményes lisztkeverékből. A kekszet a vajjal összeaprítjuk, majd desszertgyűrűkbe vagy egy kisebb kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe, addig elkészítjük a mousse-t. 
A ricottát a joghurttal a citromlével és az eritrittel elkeverjük. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, amit egy evőkanál forró vízben felolvasztunk, és a krémhez keverünk. A tejszínt habbá verjük, majd óvatósan a krémhez adagoljuk. A kekszalap tetejére simítjuk a mousse felét, megszórjuk a málnával, majd a mousse másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük egy pár órára vagy egy egész éjszakára. Friss málnával és tejszínhabbal tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a keksz alaphoz
– 20 dkg málnás keksz Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékből 
– 4 dkg vaj

Bevásárlólista/hozzávalóka mosse-hoz
– 25 dkg ricotta
– 1,5 dl görög joghurt
– 2,5 dl tejszín
– 10 dkg eritrit
– 5 db lapzselatin
– fél citrom leve
– 1 doboz málna

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük