Mennyei ricotta mousse tortácska málnával és ropogós kekszréteggel.
Elkészítés módja Egy adag Málnás kekszet sütünk cukor nélkül Zellei Tündi süteményes lisztkeverékből. A kekszet a vajjal összeaprítjuk, majd desszertgyűrűkbe vagy egy kisebb kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe, addig elkészítjük a mousse-t. A ricottát a joghurttal a citromlével és az eritrittel elkeverjük. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, amit egy evőkanál forró vízben felolvasztunk, és a krémhez keverünk. A tejszínt habbá verjük, majd óvatósan a krémhez adagoljuk. A kekszalap tetejére simítjuk a mousse felét, megszórjuk a málnával, majd a mousse másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük egy pár órára vagy egy egész éjszakára. Friss málnával és tejszínhabbal tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók a keksz alaphoz – 20 dkg málnás keksz Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékből – 4 dkg vaj Bevásárlólista/hozzávalóka mosse-hoz – 25 dkg ricotta – 1,5 dl görög joghurt – 2,5 dl tejszín – 10 dkg eritrit – 5 db lapzselatin – fél citrom leve – 1 doboz málna |