Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük. A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt egy kis lisztkeverékkel (természetesen a kimért mennyiségből). Közben a többi lisztkeveréket és a vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót a felfutatott élesztőt, majd a sót, és a tejfölben elkevert tojássárgát. Ha keménynek érezzük a tésztát nyugodtan tegyünk hozzá még tejfölt vagy tejet, mert inkább lágyabb tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és kelesztőtálba tesszük kb. egy órára. Amikor megkelt, másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztánkat és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és a tojással megkenjük a tetejüket és megszórjuk a fekete köménymaggal, szezámaggal. 20 percet pihentetjük és 190 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még langyosan a legfinomabb!

Bevásárlólista/hozzávalók 

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1,5 dkg élesztő

-0,5 dl laktózmentes tej/növényi tej

-1-2 evőkanál laktózmentes tejföl/kókusz joghurt

-1 tojás

-2 teáskanál hímalája só

-12,5 dkg laktózmentes tehéntúró/tofu

-10 dkg laktózmentes vaj/kókuszolaj

tetejére

-1 tojás

-fekete köménymag és szezámmag a szóráshoz

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük