Gluténmentes ropogós zabpelyhes-étcsokis keksz Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük majd hozzáadjuk a felolvasztott kókuszolajat a vaníliát és a tojást. Elkeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A végén az apróra vágott étcsokoládét is hozzáadjuk. Ha a tészta nagyon morzsolódik, akkor adjunk hozzá maximum 1 evőkanál vizet. Nem szabad többet, mert a zabpehely magába szívja és nem lesz ropogós a kekszünk. Dió nagyságú golyókat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd kicsit lelapítjuk a kekszeket. Kb. 20 db lesz belőle. 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Bevásárólista/hozzávalók

-14 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-10 dkg gluténmentes apró szemű zabpehely
-10 dkg kókuszolaj
-7 dkg eritrit
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő-fél teáskanál szódabikarbóna
-fél teáskanál sütőpor, csipet szódabikarbóna
-csipet himalája só
-1 teáskanál vanília őrlemény vagy vanília kivonat
-1 tojás
-5 dkg cukormentes étcsokoládé feldarabolva

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.