Elkészítés módja
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját az édesítőkkel habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd az olvasztott vajat is. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a sót, alaposan összekeverjük, végül a vajas tojásos keverékhez adjuk, felváltva a kemény habbá vert tojásfehérjével. Óvatosan keverjük hozzá, hogy a hab ne törjön össze. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük a meggy szemeket, néhányat kicsit belenyomkodhatjuk. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-7 dkg eritrit
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-egy csipet só
-12 dkg olvasztott vaj
-3 tojás
-1 cs sütőpor
-35 dkg magozott fagyasztott meggy