Gluténmentes meggyes vajas kevert pite Zelleitündi módra

   

Elkészítés módja

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját az édesítőkkel habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd az olvasztott vajat is. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a sót, alaposan összekeverjük, végül a vajas tojásos keverékhez adjuk, felváltva a kemény habbá vert tojásfehérjével. Óvatosan keverjük hozzá, hogy a hab ne törjön össze. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük a meggy szemeket, néhányat kicsit belenyomkodhatjuk. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-7 dkg eritrit 

-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 teáskanál vanília kivonat

-egy csipet só

-12 dkg olvasztott vaj

-3 tojás

-1 cs sütőpor

-35 dkg magozott fagyasztott meggy

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük