Gluténmentes áfonyás lepény Zelleitündi módra

Az új gluténmentes “kedvencem” lisztkeverékből készült keverem-kavarom sütemény friss áfonyával.

Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőszerekkel nagyon habosra keverjük elektromos habverővel, majd a tejfölt hozzáadjuk, ízesítjük a citrom levével, héjával és a vaníliaőrleménnyel. Végül a sütőporral elkevert lisztkeveréket is hozzáadjuk több részletben, de itt már ne használjunk elektromos habverőt. 22 cm-es kivehető aljú pite formába simítjuk a tésztát, amit előtte kivajaztunk, vagy sütőpapírral kibéleltük az alját. Majd az áfonyákat sűrűn a tetejére helyezzük. 180 C fokos sütőben 25 percig sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Esetleg porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-2 tojás

-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-8 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-2 lapos teáskanál sütőpor

-fél citrom reszelt héja és leve

-1 teáskanál vanília őrlemény

-2 dl tejföl/ növényi tejföl

-25 dkg friss áfonya

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.