Mennyei lángos készült az új gluténmentes “kedvencem” lisztkeverékből.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt elmorzsoljuk a sót hozzáadjuk és összekeverjük. A langyos vizet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Ha megkelt akkor négy gombócra osztjuk a tésztát és lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, kb 1,5-2 cm vastagra úgy hogy a szélek kicsit vatagabbak legyenek. 10 percet pihentetjük konyharuhával letakarva. Majd forró olajban kisütjük őket. Papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint fokhagymával, tejföllel és sajttal ízesíthetjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 dkg fris élesztő
– fél teáskanál himalája só
-1 evőkanál olaj
-330 g langyos víz
Kókuszolaj vagy olaj a sütéshez
a feltétnek tejföl, sajt vagy fokhagyma