Gluténmentes almás pite Zelleitündi módra

Gluténmentesen is mennyei, omlós almás pite készíthető. A video róla a YouTube csatornámon itt nézhető meg.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és vékony reszelőn lereszeljük, hogy kis lapocskákat kapjunk, majd hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tésztát kettévágjuk és kinyújtjuk kb. fél centi vastagra egyenként. Kis pite formák alját kibéleljük vele és rákanalazzuk a tölteléket, majd a másik tésztából derelyevágóval csíkokat vágunk és berácsozzuk vele a piténket. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-10 dkg vaj /biomargarin

-2 db tojássárga

-4 eritrit

-1 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-2-3 púpos evőkanál tejföl

-1 teáskanál sütőpor

-1 csipet szódabikarbóna

-csipet só, citromhéj

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-2 alma

-5 dkg eritrit 

-csipet fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.