Gluténmentesen is mennyei, omlós almás pite készíthető. A video róla a YouTube csatornámon itt nézhető meg.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és vékony reszelőn lereszeljük, hogy kis lapocskákat kapjunk, majd hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tésztát kettévágjuk és kinyújtjuk kb. fél centi vastagra egyenként. Kis pite formák alját kibéleljük vele és rákanalazzuk a tölteléket, majd a másik tésztából derelyevágóval csíkokat vágunk és berácsozzuk vele a piténket. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-10 dkg vaj /biomargarin
-2 db tojássárga
-4 eritrit
-1 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-2-3 púpos evőkanál tejföl
-1 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só, citromhéj
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-2 alma
-5 dkg eritrit
-csipet fahéj