Gluténmentes fonott kalács Zelleitündi módra

Nagyikám kalácsa most elkészült gluténmentes változatban is. A video róla a YouTube csatornámon itt nézhető meg.

Elkészítés módja

Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd a lisztkeveréket az élesztővel az édesítőkkel a csipet sóval és a fruktózzal elkeverjük. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejfölt a tejet és hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. Elkeverjük, majd kissé átgyúrjuk a tésztát, ami gyúrás közben kicsit magába szívja a nedvességet. Végül a puha vajat is hozzáadjuk, majd azzal is átgyúrjuk a tésztát. Letakarva langyos helyen 40 percet pihentetjük. Ha szépen megkelt, akkor három részre osztjuk a tésztát, és lisztezett deszkán rudakká sodorjuk a tésztákat és megfonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tetejét egy felvert tojással. További 15 percet pihentetjük, majd ismét átkenjük a felvert tojással. 180 C fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

-6 g szárított bio élesztő

-1 kávéskanál sütőpor

-1 egész tojás

-1 púpos evőkanál tejföl

-1 csipet só

-1 teáskanál fruktóz

-5 dkg eritrit

-1 teáskanál 1:4 édesítő

-2,5 dkg puha vaj

-28 dkg langyos tej/növényi tej

a tetejére 

-1 db tojás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.