Elkészítés módja
A túrót aprítógépben habosra keverjük az édesítőszerekkel és a tejföllel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Közben a citrom levét és reszelt héját és a vaníliát is hozzátesszük. Szép habosra keverjük, ezután a lisztkeveréket is hozzáadjuk óvatosan. Az almákat megpucoljuk, az egyiket kockákra vágjuk és a túrós tésztához keverjük. 22 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a túrós krémet, majd a másik almát cikkekre vágjuk és szépen kirakjuk a torta tetejét vele. Őrőlt fahéjjal megszórjuk és 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg laktózmentes túró
-1 dl laktózmentes tejföl
-5 dkg eritrit
-1 evőkanál négyszeres édesítő
-2 tojás
-7 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-fél citrom rezselt héja és leve
-1 teáskanál vanília kivonat
-2 alma
-őrőlt fahéj