Gluténmentes almás sült túrótorta Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A túrót aprítógépben habosra keverjük az édesítőszerekkel és a tejföllel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Közben a citrom levét és reszelt héját és a vaníliát is hozzátesszük. Szép habosra keverjük, ezután a lisztkeveréket is hozzáadjuk óvatosan. Az almákat megpucoljuk, az egyiket kockákra vágjuk és a túrós tésztához keverjük. 22 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a túrós krémet, majd a másik almát cikkekre vágjuk és szépen kirakjuk a torta tetejét vele. Őrőlt fahéjjal megszórjuk és 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg laktózmentes túró

-1 dl laktózmentes tejföl

-5 dkg eritrit

-1 evőkanál négyszeres édesítő

-2 tojás

-7 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-fél citrom rezselt héja és leve

-1 teáskanál vanília kivonat

-2 alma

-őrőlt fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.