Elkészítés módja
A száraz hozzávalókat kimérjük és a lisztkeveréket a sóval, a kakaóporral a sütőporral, és a szódabikarbónával elkeverjük. A banánokat villával áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd az édesítőket, az olvasztott vajat, a vanília kivonatot és a száraz hozzávalókat. Végül a feldarabolt étcsokoládét is hozzáadjuk. Egy kisebb kenyérsütő formába kanalazzuk a banános kevert tésztát, a tetejére pekándiót szórunk. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Cukormentes baracklekvárral tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalok
-14 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 nagyobb érett banán
-1 teáskanál sütőpor
-fél teáskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só
-5 dkg eritrit
-2 dkg négyszeres édesítő
-2 tojás
-7 dkg olvasztott vaj
-1 teáskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat
-5 dkg cukormentes étcsoki min. 70%-os
-2 dkg kakaópor
-2 evőkanál joghurt
-1 teáskanál vaníliakivonat
a tetejére pekándió