Gluténmentes csokoládés keksz Zelleitündi módra

Csupa csokis keksz, gyors és finom édesség, akár reggelire vagy tízóraira az új “kedvencem” lisztkeverékből.

Elkészítés módja

A sütőt 170 C fokra felmelegítjük. A csokoládét felolvasztjuk, addig a puha vajat az édesítőkkel krémessé keverjük, beletesszük a vanília kivonatot majd az olvasztott csokoládét. Végül a hideg tojást is hozzá adjuk, ami a csokoládés krémet kicsit összefogja. Majd jöhetnek a szárazanyagok, a lisztkeveréket a sóval, szódabikarbónával és a kakaóporral összekeverjük és a csokis masszához keverjük. Legvégül a csoki darabokat is hozzákeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fagyis kanállal kikanalazzuk, 11-12 db óriási csokis keksz lesz belőle. 17 percig sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-5 dkg cukormentes étcsokoládé minimum 70 %-os

-10 dkg puha vaj

-15 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-7 dkg Tündi Free eritrit (itt vásárolható meg)

-3 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-1 dkg holland kakaópor 

-1 egész hideg tojás

-1 teáskanál szódabikarbóna

-1 csipet só

-1 teáskanál vanília kivonat

-5 dkg cukormentes 70 %-os étcsoki darabokra vágva

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.