Gluténmentes túrótorta eperrel Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket, aztán egyenként a tojásokat és habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, végül a tejet is hozzákeverjük. A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Szép homogénre elkeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, akkor tehetünk még hozzá egy kis tejet. Az epret megmossuk négybe vágjuk és a tésztához adjuk a felét. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es torta formába öntjük a masszát, és elsimítjuk. Az eper másik felével megszórjuk. 180 C fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel díszítjük, majd tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-25 dkg laktózmentes túró

-7 dkg eritrit 

-2 dkg négyszeres édesítő 

-2 tojás

-1 citrom reszelt héja 

-fél citrom leve

-0,5 dl laktózmentes tej/növényi tej

-1 cs sütőpor

a tetejére

-30 dkg friss eper

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.