Elkészítés módja
A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk az édesítőket, aztán egyenként a tojásokat és habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, végül a tejet is hozzákeverjük. A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Szép homogénre elkeverjük. Ha túl kemény lenne a massza, akkor tehetünk még hozzá egy kis tejet. Az epret megmossuk négybe vágjuk és a tésztához adjuk a felét. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es torta formába öntjük a masszát, és elsimítjuk. Az eper másik felével megszórjuk. 180 C fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel díszítjük, majd tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-25 dkg laktózmentes túró
-7 dkg eritrit
-2 dkg négyszeres édesítő
-2 tojás
-1 citrom reszelt héja
-fél citrom leve
-0,5 dl laktózmentes tej/növényi tej
-1 cs sütőpor
a tetejére
-30 dkg friss eper