Gluténmentes szilvás sütemény Zelleitündi módra

Elkészítés módja

Az eritritet a puha vajjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, majd jöhet a tejföl a citrom leve, reszelt héja a rum és a só. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Sütőpapírral bélet 24X24 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, szépen kirakjuk a tetejét a négybe vágott szilva szeletekkel, és megszórjuk őrőlt fahéjjal. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-5 dkg Tündi Free Eritrit 

-3 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb

-15 dkg puha vaj/laktózmentes vaj

-2 egész tojás

-1 teáskanál rum

-1 kisebb citrom leve és héja

-2 evőkanál tejföl/növényi joghurt

-csipet só

-13 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-1,5 teáskanál sütőpor

-5-6 db szilva

-őrőlt fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.