Elkészítés módja
Az eritritet a puha vajjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, majd jöhet a tejföl a citrom leve, reszelt héja a rum és a só. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Sütőpapírral bélet 24X24 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, szépen kirakjuk a tetejét a négybe vágott szilva szeletekkel, és megszórjuk őrőlt fahéjjal. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-5 dkg Tündi Free Eritrit
-3 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb
-15 dkg puha vaj/laktózmentes vaj
-2 egész tojás
-1 teáskanál rum
-1 kisebb citrom leve és héja
-2 evőkanál tejföl/növényi joghurt
-csipet só
-13 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-1,5 teáskanál sütőpor
-5-6 db szilva
-őrőlt fahéj