Gluténmentes bögrés cseresznyés süti Zelleitündi módra

Édesanyám fantasztikus és egy szerű receptje, amit átalakítottam cukormenetsre és gluténmentesre. Ő pottyantós sütinek hívja, mert bármilyen gyümölccsel elkészíthető, akár fagyasztottal is.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az édesítőkkel szép habosra keverjük gépi habverővel. Majd mehet bele az olívaolaj és a joghurt is. A citrom levével héjával ízesítjük és a vanília kivonattal. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, majd óvatosan két három részletbe hozzáakeverjük a nedves hozzávalókhoz. 24 cm-es kivehető pite formába simítjuk a tésztát, amit előtte kivajazunk. A cseresznyét kimagozzuk, elfelezzük, majd szépen ráhelyezzük és mehet is a sütőbe. 180 C fokon 25-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-2 tojás

-1/2 bögre eritrit (1 bögre 2dl)

-1 evőkanál négyszeres édesítő Eritrit+Eritvia keveréke

-1/4 bögre olívaolaj

-1/2 citrom leve és reszelt héja

-1/2 bögre tejföl/kókuszjoghurt

-1/2 bögre víz

-1 teáskanál vanília kivonat vagy őrlemény

-1,5 bögre Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-2 teáskanál sütőpor

-csipet só

-30 dkg friss cseresznye

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.