Elkészítés módja
Az egész tojásokat az édesítőkkel szép habosra keverjük gépi habverővel. Majd mehet bele az olívaolaj és a joghurt is. A citrom levével héjával ízesítjük és a vanília kivonattal. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, majd óvatosan két három részletbe hozzáakeverjük a nedves hozzávalókhoz. Hosszúkás kivehető pite formába simítjuk a tésztát, amit előtte kivajazunk. A meggy darabokat szépen ráhelyezzük és mehet is a sütőbe. 180 C fokon 25-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-2 tojás
-1/2 bögre eritrit (1 bögre 2dl)
-1 evőkanál négyszeres édesítő Eritrit+Eritvia keveréke
-1/4 bögre olívaolaj
-1/2 citrom leve és reszelt héja
-1 bögre joghurt/kókuszjoghurt
-1 teáskanál vanília kivonat vagy őrlemény
-1,5 bögre Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 teáskanál sütőpor
-csipet só
-30 dkg magozott friss meggy