Gluténmentes vajas sajtos rúd Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A lisztkeveréket a hideg vajjal elmorzsoljuk és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást a tejfölt és tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük. Fél centi vatagra kinyújtjuk lisztezett felületen, megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Ezután tetszés szerinti méretre felcsíkozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokos sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpeheéyliszttel (itt vásárolható meg)

-20 dkg vaj (lehet laktózmentes is)

-1 tojás

-3 evőkanál tejföl

-2 teáskanál só

a tetejére

-1 tojás

– kb 15 dkg reszelt trapista sajt

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.