Elkészítés módja
A lisztkeveréket a hideg vajjal elmorzsoljuk és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást a tejfölt és tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük. Fél centi vatagra kinyújtjuk lisztezett felületen, megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Ezután tetszés szerinti méretre felcsíkozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokos sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpeheéyliszttel (itt vásárolható meg)
-20 dkg vaj (lehet laktózmentes is)
-1 tojás
-3 evőkanál tejföl
-2 teáskanál só
a tetejére
-1 tojás
– kb 15 dkg reszelt trapista sajt