Friss cseresznyéből készült ez a mennyei gluténmentes, cukormentes rácsos pite.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyéket és hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tésztát elosztjuk, kb. negyedrészét félretesszük és a nagyobbikat kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. Egy 20 cm-es pite forma alját kibéleljük vele és rákanalazzuk a tölteléket. A másik tésztát is kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk vele a piténket. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-10 dkg vaj /biomargarin
-2 db tojássárga
-4 dkg eritrit
-1 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-2-3 púpos evőkanál tejföl/növényi tejföl
-1 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só, citromhéj
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-30 dkg magozoztt cseresznye
-5 dkg eritrit
-csipet fahéj