Gluténmentes cseresznyés pite Zelleitündi módra

Friss cseresznyéből készült ez a mennyei gluténmentes, cukormentes rácsos pite.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyéket és hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tésztát elosztjuk, kb. negyedrészét félretesszük és a nagyobbikat kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. Egy  20 cm-es pite forma alját kibéleljük vele és rákanalazzuk a tölteléket. A másik tésztát is kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk vele a piténket. 180 c fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 

-10 dkg vaj /biomargarin

-2 db tojássárga

-4 dkg eritrit

-1 teáskanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-2-3 púpos evőkanál tejföl/növényi tejföl

-1 teáskanál sütőpor

-1 csipet szódabikarbóna

-csipet só, citromhéj

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

-30 dkg magozoztt cseresznye

-5 dkg eritrit

-csipet fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.