Elkészítés módja
A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Inkább lágyabb tésztát kapjunk, mert különben nagyon morzsolódik. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyéket és hozzákeverjük az édesítőt és a csipet fahéjat. A tésztát elosztjuk kétharmad egyharmad részre 24 cm átmérőjű pite formába nyomkodjuk a tésztát, rátesszük a cseresznyét, majd rámorzsoljuk a maradk tésztát a pite tetejére. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-15 dkg vaj /biomargarin
-1 db tojássárga
-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)
-2 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-2-3 púpos evőkanál tejföl/növényi tejföl
-1 teáskanál sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna
-csipet só, reszelt citromhéj
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-80 dkg magozoztt cseresznye
-3-4 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)
-csipet fahéj