Gluténmentes palacsinta eperrel Zelleitündi módra

Elkészítés módja

A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát  a sót, majd összekeverjük. A tojásokat az édesítőszerekkel elkeverjük, majd higítjuk egy kis tejjel majd jöhetnek a szárazanyagok amivel csomómentesre keverjük. Annyi tejet és szódavizet teszünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük citromlével, citromhéjjal és egy kis vaníliával. A palacsinta tésztánk folyamatosan fog sűrűsödni, ezért mindig fel kell higítani egy kis szódavízzel és tejjel fele-fele arányban. Teflon palacsinta sütőben egy kis kókuszolajon kisütjük őket. Cukormentes eperlekvárral megtöltjük, feltekerjük és cukormentes tejszínhabbal és friss eperrel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-3 tojás

-1 mokkáskanál szódabikarbóna

-1 nagy csipet só

-kb. 1,5-2 dl tej/növényi tej

-kb. 1,5-2 dl szódavíz

-5 dkg Tündi Free Eritrit (itt vásárolható meg)

-1 evőkanál Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolható meg)

-fél citrom reszelt héja

-1 teáskanál família őrlemény vagy kivonat

a kisütéshez kókuszolaj vagy vaj

a tálaláshoz

-cukormentes házi eper lekvár (a recept itt található)

-tejszínhab

-friss eper

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.