Gluténmentes zsemlék Zelleitündi módra

   

Ezek a zsemlék két másik féle gluténmentes lisztkeverékemből készültek.

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékekkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Jól átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd hétfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük kókuszolajjal vagy lisztben meghempergetjük és a tetejüket bevágjuk középen. További 15 percet pihentetjük. Majd mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.  

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 500g
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 ek. almaecet
-2 dkg friss élesztő
-1 tk. himalája só 
-1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj 
-360 g langyos víz


Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük