Gluténmentes friss spagetti tészta Zelleitündi módra

Imádom enni is és készíteni is a friss házi tésztát. Lássunk neki bátran, meglátjátok, hogy megéri.

Elkészítés módja

A frissen készült házi tésztához az egész tojásokat enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges gyúrás közben még adhatunk hozzá lisztkeveréket. Majd pár percig letakarva pihentetjük és újra átgyúrjuk a tésztát, ezt kétszer ismételjük meg, hogy finom sima tésztát kapjunk. Nylon zacskóba tesszük és 10 percet pihentetjük. A tésztagombócot négy részre vágjuk, meglisztezzük a felületét és tésztagéppel kinyújtjuk több fázisban, majd a tésztagép spagetti vágófejével a tésztából spagettit vágunk. Ha nincs tésztagépünk, akkor lisztezett deszkán szép vékonyra kinyújtjuk, majd formázzuk, vagyis vékony csíkokra vágjuk és úgy lesz spagettink. Ebből a mennyiségből kb 300 g tészta lesz. Forró lobogó sós vízben pár perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. Tetszés szerinti mártással tálaljuk. Ha nem szeretnénk azonnal felhasználni, akkor meg is száríthatjuk, vagy a legjobb ötlet a lefagyasztás. Az éttermekben is a frissen készült tésztát mélyhűtve tárolják, majd ha szükség van rá, kifőzik és már kész is a frissen készült házi tészta.

100g friss tésztában kifőzés előtt 29g CH van.

Hozzávalók/bevásárlólista a tésztához

-3 extra sárga tanyasi tojás

-18 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú keyér és péksütemény lisztkeverék 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.