Gluténmentes habkönnyű epres-kókuszos piskótatekercs Zelleitündi módra

Az egyik nagy sikerű süteményemet elkészítettem gluténmentes verzióban is.

Elkészítés módja

A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat óvatosan beleforgatjuk. 180 C fokos sütőben sütőpapírral kibélelt (a sütőpapírt enyhén kivajazzuk) tepsiben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a piskótát konyharuhára borítjuk, egy pár percet várunk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és még a langyos piskótát a konyharuhával együtt feltekerjük, míg ki nem hűl.A krémhez a tejszínt az édesítővel a vaníliaőrleménnyel habosra keverjük. A piskótát kitekerjük a konyharuhából és rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk a megmosott négybe vágott epreket és feltekerjük.A csokoládé ganache-hoz a csokit felolvasztjuk, a tejszínnel együtt felmelegítjük, majd a piskótatekercsre kenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel és felbe vágott eper szeletekkel díszítjük a tetejét.Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, aztán szeleteljük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskóta tekercshez
-6 egész tojás
-6 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 
-1 evőkanál holland kakaópor
-6 evőkanál eritrit a krémhez
-2,5 dl tejszín vagy növényi tejszín
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesít
ő-20-30 dkg eper csokoládé ganache-hez-5 dkg min. 70 %-os cukormentes étcsokolédé
-1-1,5 dl tejszín vagy növényi tejszín a tetejére

kókuszreszelékés eper a díszítéshez

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.