Az egyik nagy sikerű süteményemet elkészítettem gluténmentes verzióban is.
Elkészítés módja A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókat óvatosan beleforgatjuk. 180 C fokos sütőben sütőpapírral kibélelt (a sütőpapírt enyhén kivajazzuk) tepsiben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a piskótát konyharuhára borítjuk, egy pár percet várunk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és még a langyos piskótát a konyharuhával együtt feltekerjük, míg ki nem hűl.A krémhez a tejszínt az édesítővel a vaníliaőrleménnyel habosra keverjük. A piskótát kitekerjük a konyharuhából és rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk a megmosott négybe vágott epreket és feltekerjük.A csokoládé ganache-hoz a csokit felolvasztjuk, a tejszínnel együtt felmelegítjük, majd a piskótatekercsre kenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel és felbe vágott eper szeletekkel díszítjük a tetejét.Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, aztán szeleteljük. Bevásárlólista/hozzávalók a piskóta tekercshez -6 egész tojás -6 evőkanál Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék -1 evőkanál holland kakaópor -6 evőkanál eritrit a krémhez -2,5 dl tejszín vagy növényi tejszín -1 teáskanál vaníliaőrlemény -2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesít ő-20-30 dkg eper csokoládé ganache-hez-5 dkg min. 70 %-os cukormentes étcsokolédé -1-1,5 dl tejszín vagy növényi tejszín a tetejére kókuszreszelékés eper a díszítéshez |