Gluténmentes rácsos cseresznyés pite Zelleitündi módra

Édesanyám receptje alapján készült cseresznyés pite gluténmentesen, cukormentesen.

Elkészítés módja

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha törne a tésztánk, akkor tegyünk hozzá még egy kis tejfölt. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Kettáválasztjuk a tésztát és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyét, majd hozzákeverjük az édesítőt és a csipet fahéjat. A tésztákat kinyújtjuk kb. fél centi vastagra egyenként. Az elsőt tepsibe helyezzük, rászórjuk a tölteléket, majd a másik tésztából hosszúkás csíkokat formázunk és átlós irányba befedjük vele a piténket. 180 c fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt szép kis kockákra vágjuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi gluténmenets ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
-25 dkg vaj
 -3 db tojássárga
-8,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-2-3 púpos evőkanál tejföl
-1 db sütőpor
-1 csipet szódabikarbóna-só, citromhéj 

Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
-60-80 dkg cseresznye-5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-csipet fahéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.