Édesanyám receptje alapján készült cseresznyés pite gluténmentesen, cukormentesen.
Elkészítés módja A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha törne a tésztánk, akkor tegyünk hozzá még egy kis tejfölt. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Kettáválasztjuk a tésztát és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyét, majd hozzákeverjük az édesítőt és a csipet fahéjat. A tésztákat kinyújtjuk kb. fél centi vastagra egyenként. Az elsőt tepsibe helyezzük, rászórjuk a tölteléket, majd a másik tésztából hosszúkás csíkokat formázunk és átlós irányba befedjük vele a piténket. 180 c fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt szép kis kockákra vágjuk. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -50 dkg Zellei Tündi gluténmenets ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék -25 dkg vaj -3 db tojássárga -8,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -2-3 púpos evőkanál tejföl -1 db sütőpor -1 csipet szódabikarbóna-só, citromhéj Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez -60-80 dkg cseresznye-5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -csipet fahéj |