Gluténmentes meggyes galette Zelleitündi módra

Mennyei Francia sütemény meggyel cukor nélkül, gluténmentesen. 

Elkészítés módjaAz omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, édesítővel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Azért nem eritritet használok most, mert az omlós tésztákat megkeményíti sütés után, ezért most négyszeres édesítőt használok, amivel ugyanolyan finom omlós lesz a tészta, mintha cukorral kézítettük volna. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, akkor tegyünk hozzá hideg vízet. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.Közben a meggyet kimagozzuk, egy kis édesítővel, őrőlt fahéjjal ízesítjük.  A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakra. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát, majd rátesszük a meggyet úgy hogy a szélén hagyjunk kb. 5 cm tésztát, majd ráhajtjuk a maradék tésztát. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és szeleteljük. 

Bevásárlólista/hozzávalóka tésztához

-16 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
-9 dkg  hideg vaj/bio margarin
-1 tojás
-1 evőkanál tejföl/kókusztejszín
-1 evőkanál hideg víz, ha szükséges
-csipet só
-fél citrom reszelt héja
-1 evőkanál Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő 

a feltéthez
-50-70 dkg friss magozott meggy (lehet mélyhűtött is)
-1-2 teáskanál őrőlt fahéj
-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.