Mennyei Francia sütemény meggyel cukor nélkül, gluténmentesen.
Elkészítés módjaAz omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, édesítővel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Azért nem eritritet használok most, mert az omlós tésztákat megkeményíti sütés után, ezért most négyszeres édesítőt használok, amivel ugyanolyan finom omlós lesz a tészta, mintha cukorral kézítettük volna. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, akkor tegyünk hozzá hideg vízet. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.Közben a meggyet kimagozzuk, egy kis édesítővel, őrőlt fahéjjal ízesítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakra. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát, majd rátesszük a meggyet úgy hogy a szélén hagyjunk kb. 5 cm tésztát, majd ráhajtjuk a maradék tésztát. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és szeleteljük. Bevásárlólista/hozzávalóka tésztához -16 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék -9 dkg hideg vaj/bio margarin -1 tojás -1 evőkanál tejföl/kókusztejszín -1 evőkanál hideg víz, ha szükséges -csipet só -fél citrom reszelt héja -1 evőkanál Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő a feltéthez -50-70 dkg friss magozott meggy (lehet mélyhűtött is) -1-2 teáskanál őrőlt fahéj -2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő |