Kedvenc kuglóf receptem gluténmentesen, ami nagyon egyszerűen elkészíthető.
Elkészítés módja A tojások sárgáját habosra keverjük az édesítőkkel, a vaníliakivonattal, ízesítjük a citromhéjjal, majd hozzáöntjük az olívaolajat. A lisztkeverékeket a csipet sóval a sütőporral elkeverjük és a felvert tojásos masszához adjuk. Hozzákeverjük a tejet és végül a mazsolát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A tészta egyharmad részét különválasztjuk és hozzákeverjük az 1 evőkanál kakaóport. Tehát így kapunk kétharmad sárga és egyharmada kakaós tésztát. Egy kisebb kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk és elkezdjük belekanalazni először a sárga tésztát, aztán a közepére a kakaósat és végül a maradék sárga tésztát. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük tűpróbáig. Bevásárlólista/hozzávalók -3 tojás-5 dkg eritrit -1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -5 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g -5 dkg Zelei Tündi gluténmenets ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék -1 csipet só -0,5 dl tej/növényi tej -0,5 dl olívaolaj vagy kókuszolaj -1 teáskanál vaníliakivonat -1/2 cs sütőpor -1 evőkanál kakaópor-fél citrom reszelt héja-2,5 dkg mazsola |