Az új zabpehelylisztes lisztkeverékből készült bagett mennyei finom lett.
Elkészítés módja
A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát a sót, majd összekeverjük. A kefírt az olvasztott vajjal és az almaecettel összekeverjük és a szárazanyagokhoz öntjük. Jól elkeverjük, először nokedli sűrűségű tésztát kapunk, majd szépen áll össze a tészta. Pár perc alatt átgyúrjuk. 30 percet pihentetjük letakarva. A tésztát két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen bagett alakúra formázzuk mindkettő tésztánkat. Pihentetjük még 15 percet, majd a tetejüket bevágjuk. 200 C fokos előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 190C fokon további 15-20 percet. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.
Bevásárlólista/hozzávalók
-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpehelyliszttel (itt vásárolható meg)
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-fél kávéskanál citromsav
-2 dkg gm élesztő
-1 evőkanál almaecet
-1 teáskanál só
-2,5 dkg vaj/kókuszolaj
-160g kefír
-200g langyos víz
-1 evőkanál magkeverék