Gluténmentes kefíres bagettek Zelleitündi módra

Az új zabpehelylisztes lisztkeverékből készült bagett mennyei finom lett.


Elkészítés módja

A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát  a sót, majd összekeverjük. A kefírt az olvasztott vajjal és az almaecettel összekeverjük és a szárazanyagokhoz öntjük. Jól elkeverjük, először nokedli sűrűségű tésztát kapunk, majd szépen áll össze a tészta. Pár perc alatt átgyúrjuk. 30 percet pihentetjük letakarva.   A tésztát két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen bagett alakúra formázzuk mindkettő tésztánkat. Pihentetjük még 15 percet, majd a tetejüket bevágjuk. 200 C fokos előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 190C fokon további 15-20 percet. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.

Bevásárlólista/hozzávalók

-30 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpehelyliszttel (itt vásárolható meg)

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-fél kávéskanál citromsav

-2 dkg gm élesztő

-1 evőkanál almaecet

-1 teáskanál só

-2,5 dkg vaj/kókuszolaj

-160g kefír

-200g langyos víz

-1 evőkanál magkeverék

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.