Gluténmentes kefíres meggyes pite Zelleitündi módra

Egyszerűen nagyszerű meggyes kevert sütemény gluténmentesen.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd az olvasztott vajat a reszelt citrom héjat a levét és a kefírt is. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a sót, alaposan összekeverjük, végül a tojásos keverékhez adjuk. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük a meggy szemeket, néhányat kicsit belenyomkodhatunk. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-17 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-10 dkg eritrit 

-2 dkg négyszeres édesítő 

-1 teáskanál vanília kivonat/vanília őrlemény

-1 citrom reszelt héja és leve

-egy csipet só

-8 dkg olvasztott vaj

-3 nagyobb tojás

-1 cs sütőpor

-1,5 dl kaukázusi kefír

-40 dkg magozott meggy

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.