Egyszerűen nagyszerű meggyes kevert sütemény gluténmentesen.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd az olvasztott vajat a reszelt citrom héjat a levét és a kefírt is. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a sót, alaposan összekeverjük, végül a tojásos keverékhez adjuk. 24×24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük a meggy szemeket, néhányat kicsit belenyomkodhatunk. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-17 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-10 dkg eritrit
-2 dkg négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat/vanília őrlemény
-1 citrom reszelt héja és leve
-egy csipet só
-8 dkg olvasztott vaj
-3 nagyobb tojás
-1 cs sütőpor
-1,5 dl kaukázusi kefír
-40 dkg magozott meggy