Az új zabpehelylisztes lisztkeverékből készült bagel mennyei finom lett.
Elkészítés módja
A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a sütőport a sót, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén felvert tojást és a vizet. (A felvert tojásból egy keveset tegyünk félre, amivel a zsemlék tetejét megkenjük) Jól elkeverjük, először nokedli sűrűségű tésztát kapunk, majd szépen áll össze a tészta. Pár perc alatt átgyúrjuk. A tésztát négy részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen kerek alakúra formázzuk és a közepébe lyukat fúrunk az ujjunkkal. Megkenjük a maradék tojással a tetejüket és a magkeverékkel megszórjuk. 200 C fokos előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 190C fokon további 10 percet. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.
Bevásárlólista/hozzávalók
-150 g Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpehelyliszttel (itt vásárolható meg)
-2 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál só
-150 g görög joghurt
-50-100 g langyos víz
-1 tojás
-1 evőkanál magkeverék a tetejére