Az új zabpehelylisztes lisztkeverékből készült bagel mennyei finom lett.


Elkészítés módja

A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a sütőport a sót, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén felvert tojást és a vizet. (A felvert tojásból egy keveset tegyünk félre, amivel a zsemlék tetejét megkenjük) Jól elkeverjük, először nokedli sűrűségű tésztát kapunk, majd szépen áll össze a tészta. Pár perc alatt átgyúrjuk. A tésztát négy részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen kerek alakúra formázzuk és a közepébe lyukat fúrunk az ujjunkkal. Megkenjük a maradék tojással a tetejüket és a magkeverékkel megszórjuk. 200 C fokos előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 190C fokon további 10 percet. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.

Bevásárlólista/hozzávalók

-150 g Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék zabpehelyliszttel (itt vásárolható meg)

-2 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál só

-150 g görög joghurt

-50-100 g langyos víz

-1 tojás

-1 evőkanál magkeverék a tetejére

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.