Gluténmentes cseresznyés pite Zelleitündi módra

Elkészítés módja

Az eritritet az egész tojásokkal felhabosítjuk, majd jöhet az olj a tej a citrom leve, reszelt héja a vanília aroma és a só. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. A magozott cseresznyét egy kis lisztkeverékbe hempergetjük, és a tésztához forgatjuk. Sütőpapírral bélet 24 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát. Még pár szem cseresznyét is teszünk a tetejére. 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-8 dkg Tündi Free Eritrit 

-1 dkg Négyszeres édesítő

-1 dl olívaolaj

-2 egész tojás

-1 teáskanál vanília aroma

-1 kisebb citrom leve és héja

-1 dl tej

-csipet só

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-2 teáskanál sütőpor

-30 dkg friss magozott cseresznye (lehet fagyasztott is)

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.