Elkészítés módja
Az eritritet az egész tojásokkal felhabosítjuk, majd jöhet az olj a tej a citrom leve, reszelt héja a vanília aroma és a só. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. A magozott cseresznyét egy kis lisztkeverékbe hempergetjük, és a tésztához forgatjuk. Sütőpapírral bélet 24 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát. Még pár szem cseresznyét is teszünk a tetejére. 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-8 dkg Tündi Free Eritrit
-1 dkg Négyszeres édesítő
-1 dl olívaolaj
-2 egész tojás
-1 teáskanál vanília aroma
-1 kisebb citrom leve és héja
-1 dl tej
-csipet só
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, sütemény és galuska lisztkeverék (itt vásárolható meg)
-2 teáskanál sütőpor
-30 dkg friss magozott cseresznye (lehet fagyasztott is)