Gluténmentes kenyér Zelleitündi módra

Finom gluténmentes kenyér Zellei Tündi lisztkeverékből.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis az elmorzsolt élesztőt a fruktózt a sót és a szódabikarbónát, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal és az almaecettel elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Ha megkelt akkor enyhén lisztezett felületen óvatosan kenyér alakúra formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 10-15 percet pihentetjük. Bevágjuk késsel a kenyeret és 210 C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd 190 C fokon további 15-20 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Az elkészült kenyér szénhidráttartalma 25,7g/100g.  

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

-1,5 dkg gluténmentes friss élesztő

-1 kis mokkáskanál szódabikarbóna

-1 evőnál almaecet vagy friss citromlé

– fél teáskanál himalája só 

-1 csipet fruktóz vagy kókuszcukor az élesztőgombák beindításához, akinek belefér a diétájába, de elhagyható 

-1 evőkanál kókuszolaj vagy olívaolaj 

-220 g langyos víz 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.