Gluténmentes nürnbergi sütemény Zelleitündi módra

Közeleg a Karácsony. Készítsünk egészséges, cukormentes, gluténmentes nürnbergi süteményt.

Elkészítés módja

A mandulát enyhén megpirítjuk, majd aprítógépbe tesszük az arany mazsolával és a kandírozott citromhéjjal, narancshéjjal. Enyhén felaprítjuk, annyira hogy a mandula még ne legyen túl apró, mivel annál finomabb a sütemény. A vajat az eritrittel és a mézhelyttesítővel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat végül a többi hozzávalót is. Az elején egy kicsit ragacsosnak tűnik a tészta, de várjunk pár percet, mert az útifűmaghéjliszt magába szívja a nedvességet. Tetszőleges nagyságú golyokat formálunk a tésztából nedves kézzel, majd enyhén lelapítjuk a tenyerünkkel, úgy hogy szép kör alakot kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem szabad kiszárítani, mert akkor nagyon kemény lesz. Felolvasztott étcsokoládéba mártjuk őket, majd tetszőlegesen díszítjük. Hagyjuk megszáradni, majd dobozokba tesszük, hogy sokáig elálljon. Karácsonyi ajándéknak is kiváló.

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

-5 dkg vaj/bio margarin

-1 bio citrom reszelt héja

-5 dkg apró aranymazsola

-5 dkg kandírozott citromhéj vagy narancshéj

-7,5 dkg pirított mandula

-2 tojás

-1/2 cs sütőpor

-7,5 dkg eritrit

-2 evőkanál mézhelyettesítő esetleg méz

-csipet só

-3 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék

-1 evőkanál rum

a tetejére

-10 dkg 80 %-os cukormentes étcsokoládé

díszítéshez

-kókuszreszelék

-szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.