Kakaós csiga gluténmentesen Zelleitündi módra

Finom kakaós csigák készültek gluténmentesen cukor hozzáadása nélkül. Csupán 25g CH van 100g elkészült kakaós csigában.

Elkészítés módja

A száraz hozzávalókat kimérjük, a tejet és az olvasztott vajat összekeverjük, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és 1-2 perc alatt átgyúrjuk a tésztát. Letakarva 30 percet pihentetjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk enyhén lisztezett deszkán, megkenjük egy kis olvasztott vajjal és  meghintjük az eritrites kakaóporral, majd feltekerjük mint a beiglit. Két centis csigákat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat úgy, hogy a tészta végét a csigák alá behajtjuk és enyhén lelapítjuk. 10 percet pihentetjük, majd 190 C fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Porrá őrőlt ertitrittel tálaljuk.  

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g
-1 tk szárított élesztő
-1 csipet só
-240g langyos tej/növényi tej
-4 dkg eritrit
-1 evőkanál négyszeres édesítő
-2 dkg olvasztott vaj

 a töltelékhez
-3 evőkanál holland kakaópor
 -2 evőkanál porrá őrőlt eritrit
-1 evőkanál négyszeres édesítő

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.