Finom kakaós csigák készültek gluténmentesen cukor hozzáadása nélkül. Csupán 25g CH van 100g elkészült kakaós csigában.
Elkészítés módja A száraz hozzávalókat kimérjük, a tejet és az olvasztott vajat összekeverjük, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és 1-2 perc alatt átgyúrjuk a tésztát. Letakarva 30 percet pihentetjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk enyhén lisztezett deszkán, megkenjük egy kis olvasztott vajjal és meghintjük az eritrites kakaóporral, majd feltekerjük mint a beiglit. Két centis csigákat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat úgy, hogy a tészta végét a csigák alá behajtjuk és enyhén lelapítjuk. 10 percet pihentetjük, majd 190 C fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Porrá őrőlt ertitrittel tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g -1 tk szárított élesztő -1 csipet só -240g langyos tej/növényi tej -4 dkg eritrit -1 evőkanál négyszeres édesítő -2 dkg olvasztott vaj a töltelékhez -3 evőkanál holland kakaópor -2 evőkanál porrá őrőlt eritrit -1 evőkanál négyszeres édesítő |