A Pancs Gasztroplaccra vittem kóstolóra ezeket a mini zabpelyhes kókuszos kekszeket cukormentesen és gluténmentesen.
Elkészítés módja A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A kókuszolajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd az összes többi hozzávalót. Ha szükséges annyi vízet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Kisebb golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. 90-100 db mini keksz lesz belőle. Bevásárlólista/hozzávalók -10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék -1/2 teáskanál sütőpor -1 kávéskanál szódabikarbóna -csipet himalája só -8,5 dkg kókuszreszelék -15 dkg gluténmentes zabpehely -14 dkg kókuszolaj -10 dkg eritrit -2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -1 teáskanál vanília kivonat -1 tojás -ha szükséges annyi víz hogy összeálljon a tészta |