Gluténmentes kókuszos zabpelyhes keksz Zelleitündi módra

   

A Pancs Gasztroplaccra vittem kóstolóra ezeket a mini zabpelyhes kókuszos kekszeket cukormentesen és gluténmentesen.

Elkészítés módja

A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük. A kókuszolajat az eritrittel és a négyszeres édesítővel kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojást, majd az összes többi hozzávalót.  Ha szükséges annyi vízet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Kisebb golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjainkkal ellapítjuk a golyókat. 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. 90-100 db mini keksz lesz belőle. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 
-1/2 teáskanál sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-csipet himalája só 
-8,5 dkg kókuszreszelék
-15 dkg gluténmentes zabpehely
-14 dkg kókuszolaj 
-10 dkg eritrit
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 tojás
-ha szükséges annyi víz hogy összeálljon a tészta

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük